Командування Армії США планує заборонити татуювання , розташовані нижче колін і ліктів , а також на шиї. Відповідні зміни у військовий статут пропонує внести міністр армії США Джон Макхью, повідомляє з посиланням на сержант-майора Реймонда Чендлера видання Stars and Stripes.

Зміни торкнуться насамперед новобранців. Тим, хто служить вже давно, татуювання можна буде зберегти, зазначає The Huffington Post . Проте всім солдатам доведеться повідомити начальству про всі зображення, які є у них на тілі. Якщо татуювання матимуть расистський, сексистський або екстремістський підтекст, військовослужбовці будуть зобов'язані звести їх за свій рахунок.

Очікується , що зміни до статуту будуть внесені протягом 30-60 днів . За даними преси , обмеження можуть торкнутися всього зовнішнього вигляду військових: стрижки , довжини бакенбардів, наявності пірсингу, макіяжу та манікюру. Ці відомості поки не були офіційно підтверджені, пише «Lenta.ru».

Татуювання були дозволені в армії США в 2006 році в рамках боротьби з недобором новобранців. За чинними правилами , солдатам можна наносити їх на руки , ноги й спину , однак існує заборона на зображення на обличчі , голові та горлі.

Крім того , статут обмежує тематику татуювань. Зокрема , вони не повинні мати образливий характер для інших військовослужбовців. У ВМС, морській піхоті і ВПС США діють власні обмеження на татуювання: наприклад, вони не повинні перевищувати певний розмір.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227