Єврокомісія вражена високими темпами реформування українського законодавства.

Про це заявив заступник керівника відділу міжнародних зв'язків Генерального директорату Єврокомісії «Внутрішні справи» Роб Розенбург у ході конференції «Ціна свободи. Візова політика ЄС щодо східних сусідів та Росії» у Варшаві, передає «Укрінформ».

«Напередодні саміту («Східного партнерства». - Ред.) ми дійсно приємно вражені прискоренням реформ в Україні в 2013 році. Багато законів прийнято і адаптовано, ми перебуваємо у процесі оцінки якості законодавчих актів», - зазначив Розенбург.

Він додав , що очікування щодо України дуже високі, а українське питання буде одним із найважливіших під час саміту у Вільнюсі.

Представник Єврокомісії зауважив, що серед країн «Східного партнерства» Молдова вже завершила прийняття законодавчої бази, необхідної для лібералізації візового режиму, а Україна і Грузія швидко приводять внутрішнє законодавство у відповідність з європейськими стандартами.

Говорячи про доцільність лібералізації візового режиму зі східними сусідами, Розенбург підкреслив, що на сьогоднішній день вона не є небезпечною - це «історична необхідність».

Він зазначив , що візова лібералізація дає багато переваг всім зацікавленим сторонам . «Це дає багато економічних переваг , враховуючи інвестиції , розвиток бізнесу , туризм , а також з політичних мотивів , розвиток міжлюдських контактів , обмін молоддю», - повідомив представник Єврокомісії.

У той же час він зауважив, що лібералізація візового режиму є складним механізмом, який передбачає виконання дуже багатьох технічних процедур.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 листопада відбудуться парламентські слухання на тему «Безвізовий режим між Україною та ЄС: перспективні можливості для українців».

Європарламент готовий підтримати Україну у питаннях лібералізації візового режиму.

Польща виступає за скасування візового режиму Євросоюзу з країнами Східного партнерства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311