Україна залишається членом зони вільної торгівлі в рамках СНД , і Угода про асоціацію не може якось змінити цей статус.

Про це заявив глава прес-служби МЗС України Євген Перебийніс.

«Ми не бачимо ніяких підстав для того , щоб ця угода якимось чином припиняла свою дію щодо України , яка підписала цю угоду, і парламент її ратифікував», - додав він , коментуючи слова російського прем'єра Дмитра Медведєва про те , що Україна , підписавши Угоду про асоціацію з ЄС , втратить привілеї у торгівлі з Росією.

Україна готова обговорювати з Росією питання, що виникають у зв'язку з підписанням Угоди про асоціацію , у тому числі і в тристоронньому форматі , із залученням Європейського Союзу , передає «УНІАН».

«Ми уважно ставимося до застережень і питань , які виникають у російської сторони щодо укладення Угоди про асоціацію , і неодноразово керівництво України висловлювало готовність до предметного обговорення цих питань», - сказав Перебийніс.

Як раніше повідомляв ForUm , вчора прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив , що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом , то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. «Нехай продають свою продукцію в Європу , нехай спробують продати», - заявив він.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив , що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив , що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304