Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко заявив , що передача території колишніх військових складів 275-ї артилерійської бази у Новобогданівці обласній громаді передчасна, повідомляє прес-служба ОДА.

На його думку , ця територія таїть у собі ще чимало небезпечних «сюрпризів».

« Розмінування проводилося на глибині 25-30 сантиметрів», - сказав Пеклушенко, наголосивши на необхідності проведення більш глибокого очищення території.

Голова облдержадміністрації заявив, що не має права приймати землі в такому стані.

« Поки ви не дасте мені стовідсоткову гарантію , що ця земля очищена на глибині трьох метрів , і ніхто ніколи на ній не підірветься , не буду цього робити. Мене ніхто не змусить. Треба обстежити кожну піщинку, кожен міліметр. Безпека населення для нас - найголовніше. Тому будемо домагатися фінансування Міністерства оборони для того, щоб ліквідувати всі небезпеки, які таїть в собі ця земля . Упевнений, що мене підтримає в цьому питанні прем'єр. Ми не можемо кинути цю роботу на півдорозі. Вона буде продовжена , поки територія не буде очищена на сто відсотків», - заявив Пеклушенко.

Нагадаємо, за даними Міноборони , 4 вересня на території колишньої артилерійської бази біля села Новобогданівка Запорізької області був здійснений останній підрив вибухонебезпечних предметів, виявлених у ході робіт з її розмінування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183