Державне агентство резерву України передало до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства вісім підприємств з елеваторами і млинами. Відповідне розпорядження підписане прем'єр-міністром України Миколою Азаровим , повідомив генеральний директор Аграрного фонду Олександр Кірюков.

За його інформацією , тепер з комплексами буде працювати Аграрний фонд , який до цього був змушений залучати для зберігання і переробки зерна приватні потужності.

Передання восьми елеваторів з млинами у підпорядкування Мінагрополітики дозволить заощадити державні кошти на зберіганні зерна , забезпечити хлібопекарські підприємства борошном для виготовлення соціальних сортів хліба і створити в аграрній сфері нові робочі місця.

Зазначимо , що частина потужностей Державного агентства резерву в останні роки були завантажені лише частково. Про це раніше повідомляли в прес-службі самого агентства: «Держрезерв має розгалужену мережу підприємств , які можуть якісно зберігати продовольчі товари , витримуючи обов'язковий кліматичний режим , всі норми ГОСТ та ДСТУ . На сьогоднішній день частина з них використовують свої площі не повною мірою , від цього втрачає , насамперед, держава».

Нагадаємо , кілька років тому в ході реорганізації ДАК «Хліб України» деякі комплекси з елеваторами і млинами були передані з розпорядження Мінагрополітики у розпорядження Держрезерву. Однак Держрезерв не зміг завантажити їх на 100%. Крім восьми згаданих , в управлінні Держрезерву залишаються 17 підприємств з елеваторами і млинами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192