В Україні створені умови, за яких кількість працюючих людей з особливими потребами зросла майже в 1,5 рази - до 725 тисяч. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська , виступаючи на засіданні високого рівня 68-ї Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку за темою «Шлях вперед: порядок денний у сфері розвитку, що охоплює питання інвалідності, до 2015 року і на наступний період».

« Сьогодні кожен другий інвалід працездатного віку працює», - сказала Королевська.

Крім того , міністр нагадала , що в 2012-2013 роках майже на 100% забезпечені потреби інвалідів у технічних засобах реабілітації.

За її словами , держава за підтримки суспільства і технічної допомоги низки міжнародних організацій, у тому числі ПРООН та МОП , здійснила фундаментальні реформи у цій сфері. І в останні роки це принесло результат.

«Було прийнято більше 20 законодавчих актів , які врегулювали питання соціального захисту інвалідів , їхньої інтеграції в освіту , професійне навчання , а також у відкритий ринок праці. Реалізовано 2 національні програми професійної та соціальної реабілітації інвалідів. Крім того , сьогодні кожна людина отримує індивідуальний підхід у працевлаштуванні. А роботодавці при працевлаштуванні людей з інвалідністю отримують пільги у сплаті єдиного соціального внеску», - зазначила міністр.

Разом з тим вона повідомила, що у вирішенні питань , пов'язаних зі створенням умов для гідного життя людей з інвалідністю , величезну роль грає міжнародне співробітництво , обмін досвідом і взаємодопомога. «Україна готова брати найактивнішу участь у цих процесах», - підсумувала Королевська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278