Міністерство енергетики та вугільної промисловості розраховує на 30 млрд кубометрів газу за реверсним постачанням з кількох напрямів. Як передає кореспондент ForUm’y, про це сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Чех у коментарі журналістам.

« Є необхідність якомога більше скоротити обсяг закупівель (газу.- Ред.) у російського «Газпрому». Потреба (реверсу. - Ред.) визначена у нас економікою, сьогодні це приблизно 30 мільярдів», - сказав він.

За його словами , ці реверсні поставки передбачають не тільки техніку передачі , але і найкращі ціни. «Якщо вони будуть запропоновані й інші держави будуть дотримуватися умов Енергетичної хартії, ми будемо збільшувати цей обсяг», - сказав Чех .

Він підкреслив , що на сьогоднішній день , за технічними оцінками, до 15 мільярдів кубометрів можна отримати тільки з боку Угорщини та Словаччини.

Говорячи про нові джерела реверсних поставок газу , він зазначив: «Це може бути газ або російського походження по інших ГТС - Північний потік (газопровід між РФ і Німеччини, що проходить по дну Балтійського моря. - Ред.), білоруська ГТС, або це може бути скраплений газ із Північної Африки, газ із Північного моря».

Як повідомлялося , міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький розраховує , що Україна зможе отримувати не менше 30 мільярдів кубометрів газу за реверсним маршрутами із Європи.

Словаччина не відкриє реверсний потік газу в Україну , не маючи попередніх домовленостей про такий реверс з постачальником газу - російським «Газпромом», повідомив глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184