Україна перебуває у вигіднішій позиції перед підписанням Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом у порівнянні з іншими східноєвропейськими країнами , які готувалися до вступу в Євросоюз . Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm’y висловив керуючий директор Group DF Борис Краснянський під час 10-ї щорічної зустрічі «Ялтинська європейська стратегія» (YES).

Він заявив, що східноєвропейські країни, які нещодавно стали членами Євросоюзу , спочатку зазнавали великих втрат після входження до складу ЄС. Подібна ситуація , за його словами , чекає і Україну .

«Це неминуче , так само , як кілька років тому таких втрати зазнали східноєвропейські країни, тобто Польща , Угорщина , Чехія , Словаччина та інші», - заявив він.

При цьому Краснянський зазначив , що Україна , тим не менше, перебуває у вигіднішій ситуації.

« Україна в дещо кращій ситуації зараз , тому що немає жодного українського бізнесу , який зорієнтований тільки на Росію . Велика частина бізнесів має також продаж і до Європи , і до Америки , тому українці зможуть швидше перебудуватися», - розповів бізнесмен.

Як раніше повідомляв ForUm , 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202