Ігнорування роботодавцями правил і норм щодо створення безпечних умов праці на кожному робочому місці не завжди відбувається свідомо , частіше - через незнання , вважає начальник відділу організації профілактики управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рівненській області Іванна Карманюк, повідомляє прес-служба Фонду.

На її тверде переконання , кожен роботодавець , який використовує найману працю , повинен в обов'язковому порядку передбачити наявність у себе посади спеціаліста з охорони праці , розробити детальні інструкції щодо порядку ведення робіт та забезпечити постійний контроль їхнього виконання.

«На жаль , зустрічаються керівники бізнес-структур , які мають досить туманне уявлення про важливість питань з охорони праці , наявності відповідної документації. Не хочеться , щоб вони вчилися на власних трагедіях», - підкреслює Іванна Карманюк .

Вона повідомила також , що Фонд завжди готовий надати таким керівникам практичну допомогу . Служба страхових експертів Фонду безпосередньо на підприємстві допоможе скласти необхідні інструкції з охорони праці , забезпечить їхнє практичне використання і налагодить всю систему управління охороною праці на виробництві .


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219