Державна фінансова інспекція України посилила відповідальність порушників у сфері державних закупівель.

Про це повідомила сьогодні у ході брифінгу начальник Управління моніторингу ринкових операцій та державних закупівель Держфінінспекції України Ганна Єрмілова, передає кореспондент ForUm’y.

За її словами , після введення нового порядку перевірки державних закупівель , який , згідно з рішенням Кабміну , набув чинності 17 вересня 2013 року, якщо контрольний об'єкт не виконуватиме законних вимог , Держфінінспекція буде звертатися до суду з адміністративним позовом або складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Також тепер Держфінінспекція буде передавати до правоохоронних органів матеріали , що були складені під час перевірок , для кримінального покарання осіб , які перевищили повноваження у сфері закупівель.

«Якщо раніше Держфінінспекція тільки рекомендувала підконтрольним об'єктам усунути порушення, яке було встановлене за результатами перевірки , то ключовим моментом на сьогоднішній день є те , що Держфінінспекція вимагатиме усунути порушення», - зазначила вона.

За словами Єрмілової, Держфінінспекція вже провела 300 процедур перевірок державних закупівель по всій Україні і зараз аналізує зібрану інформацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418