Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону подало клопотання про зміну запобіжного заходу українському рибалці Олександру Федоровичу з підписки про невиїзд взяттям на поруки. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«20 вересня було подане клопотання про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд взяттям на поруки» , - сказав він.

За його словами , клопотання передане на розгляд керівництву відділу дізнання Прикордонного управління ФСБ РФ у Краснодарському краї , повідомляє «УНІАН».

Як сказав Перебийніс , поки що українська сторона не отримала відповіді.

У той же час він повідомив , що у МЗС України немає інформації про відмову російської сторони у проведенні спільного розслідування інциденту в Азовському морі.

«У мене немає такої інформації , що російська сторона офіційно відмовилася проводити спільне розслідування . Можливо , така інформація є у правоохоронних органів України . Однак у МЗС така інформація не надходила», - сказав він.

Як повідомляв ForUm , 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії .

У результаті четверо рибалок загинули , єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У РФ розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже висунули звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії ( незаконний видобуток водних біологічних ресурсів) . Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та його російський колега Сергій Лавров домовилися провести консультації щодо долі українського рибалки Олександра Федоровича , проти якого порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189