У разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Росія буде шукати можливості економічного співробітництва з нашою країною. Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm'у висловив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер під час 10-ї Міжнародної конференції YES у Ялті.

«Після підписання Угоди Росія перестане показувати нам свій гнів і почне шукати шляхи використання нашого нового становища», - сказав він.

Пасхавер підкреслив, що незгода Росії з європейським вибором України ще більше стимулює прагнення до ЄС.

«Реакція президента Росії в тому числі підтверджує, що це дуже важливий крок для нас. Можливо, якби не така реакція, то в Україні не було б такої згоди», - заявив він.

Говорячи про економічні вигоди підписання Угоди, президент Центру економічного розвитку передбачив загибель неконкурентних галузей української економіки і можливість дефолту, якого, за його словами, не варто боятися.

«Нічого страшного не відбудеться, навіть якщо буде дефолт. Росія вже отримала дефолт і після цього почала зростати виключно швидкими темпами. Не варто вживати дефолт як синонім смерті», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, деякі високопоставлені посадові особи Російської Федерації на чолі з президентом Володимиром Путіним останнім часом все активніше озвучують негативні прогнози для української економіки у разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Катерина Сухоплещенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142