За 2013 р. Державна фінансова інспекція попередила зайві витрати державних грошей у сфері державних закупівель на суму понад 1,2 млрд гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила сьогодні під час брифінгу начальник Управління моніторингу ринкових операцій і державних закупівель Держфінінспекції України Ганна Єрмілова.

За її словами, ще до введення нового порядку перевірки державних закупівель, який, згідно з рішенням Кабміну набув чинності 17 вересня 2013 р., Держфінінспекцією шляхом запиту документів у підконтрольні установи без виходу на об'єкт контролю було попереджено загальних втрат державних ресурсів на суму 1,7 млрд грн.

«За 8 місяців 2013 року така сума склала 1,2 млрд грн», - повідомила начальник Управління. Як зазначила Єрмілова, особливу увагу Держфінінспекція приділяла сферам автодорожнього комплексу та освіти.

«Згідно з вжитими заходами, попереджено зайвих витрат державних коштів у сфері ремонту доріг на суму 272 млн грн», - зазначила вона.

За словами Єрмілової, Держфінінспекцією були виявлені низка організацій - порушників і розірвані з ними договори або скасовані торги. Так, у Черкаській області службою автомобільних доріг розірвані договори на 20 млн грн, у Донецькій області - на 8,7 млн ​​грн, у Херсонській області - на 1,9 млн грн. Крім того, через порушення умов закупівель у сфері освіти скасовані конкурсні торги з відділом освіти Виноградівської райдержадміністрації Закарпатської області на суму 1 млн грн, Варвинської райдержадміністрації Чернігівської області на суму 2 млн грн.

Також Єрмілова зазначила, що порушень у сфері державних закупівель досить багато, однак Держфінінспекція приділяє підвищену увагу тим закупівлям, де зосереджена найбільша кількість державних коштів.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2012 році за матеріалами Державної фінансової інспекції порушено 1300 судових справ на загальну суму порушень 3,8 млрд грн.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182