Словаччина не відкриє реверсний потік газу в Україну, не маючи попередніх домовленостей про такий реверс з постачальником газу - російським «Газпромом».

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив журналістам глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбіньський.

«Словаччина не має повної ясності і можливості для відкриття реверсного потоку в Україну без домовленостей з «Газпромом», який постачає цей газ», - сказав Томбінський.

При цьому він зазначив, що узгодити реверс необхідно з усіма учасниками процесу. «З боку цього є Росія та Словаччина. Необхідно це з ними узгодити», - підкреслив європолітик.

Як раніше повідомляв ForUm, засідання Європейської комісії щодо вирішення питання відкриття реверсного маршруту газопостачання зі Словаччини в Україну відбудеться сьогодні, 24 вересня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров завив, що ЄС зацікавлений у тому, щоб Україна стала європейським газоенергетична хабом.

За його словами, розвиток мереж українських сховищ газу, модернізація ГТС може зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського ринку.
Азаров зазначив, що йому сподобалася заява єврокомісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про те, що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396