Учора, 23 вересня, в одній зі шкіл Орджонікідзевського району Маріуполя сталася НП. У середині п'ятого уроку у 4-класниці стався серцевий напад: дівчинка зблідла, у неї сильно закололо в лівій стороні грудної клітки.

Зі свого боку класний керівник зробив усе можливе - викликав «швидку», дав дитині води і вивів дитину в коридор чекати лікаря.

Але кваліфіковано першу допомогу надати в школі було нікому - тут немає медсестри. Як стало відомо, нещодавно вона звільнилася. Тепер до школи кілька разів, у вівторок і четвер, з 8.00 до 15.00, приходить медпрацівник. Робить щеплення, проводить огляд.

Зараз, як зазначили в управлінні освіти, дівчинка перебуває під спостереженням у соматичному відділенні міськлікарні №3. Дівчинка виховується в благополучній родині, раніше на болі в серці вона не скаржилася.

В управлінні освіти взагалі раді, що в цю школу приходить медик і чекають 2014 року. Саме наступного року в Маріуполі мають намір ввести в штатну чисельність навчального закладу весь медперсонал, передбачений нормативними документами, а це 72 штатні одиниці. Крім того, якщо в школі навчається більше тисячі учнів, буде передбачена ставка лікаря-педіатра. 41-а школа такою і є, вона розрахована на 1300 учнів.

У той же час, як повідомили в управлінні освіти, на ці цілі необхідно 3,2 млн гривень.

За матеріалами: 0629.com.ua,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217