Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку посадових осіб КП «Плесо», з вини яких столичному бюджету заподіяно збитків на суму 2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, у поточному році комунальне підприємство уклало низку договорів з суб'єктами господарювання про надання в оренду торгових місць на території земель водного фонду столиці для проведення сезонної торгівлі. У свою чергу підприємці зобов'язувалися платити в місцевий бюджет пайовий внесок за користування землею.

Однак, як показали результати прокурорської перевірки, деякі підприємства за відсутності дозвільних документів і без сплати пайового внеску самовільно зайняли значні території для здійснення своєї діяльності.

Так, за актами Держсільгоспінспекції в Києві, загальна площа протиправно зайнятої землі в межах прибережних захисних смуг склала близько 10 тис. кв. м, що майже в 100 разів більше, ніж передбачено договорами. Як приклад, тільки на о. Долобецькому в Гідропарку підприємець самовільно збільшив площу власного торгового місця з 6 кв. м до 100 кв. м.

У результаті таких дій столичний бюджет загалом недоотримав 2 млн гривень обов'язкових платежів.

Зазначені порушення виникли через неналежне виконання своїх обов'язків посадовими особами КП «Плесо» і відсутність з їхнього боку будь-якого контролю за використанням земель водного фонду, зазначають у прокуратурі.

Бачачи в діях посадових осіб ознаки кримінального злочину, відомості про зазначений факт столичною прокуратурою внесено до реєстру за ч. 2 ст. 367 КК України - службова халатність. Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215