Президент України Віктор Янукович підписав Закон №582- VII «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго», а також Закон №580- VII «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами ) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції «Океанський Щит». Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Відповідно до першого закону, передбачається відправка національного контингенту загальною чисельністю до 300 військовослужбовців для участі України в місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго.

Операція «Океанський щит» передбачає, що вже з 24 вересня по 2 січня 2014 р. український контингент відправиться брати участь в операціях НАТО з протидії піратству «Океанський щит», а з 3 січня по 5 березня братиме участь в операції ЄС «Аталанта».

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада України 19 вересня 2013 р. схвалила пропозицію Президента Віктора Януковича про відправлення українського миротворчого контингенту в Конго, а також - участь українських військових в операції «Океанський щит».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203