Україна зацікавлена ​​в залученні інвестиційного потенціалу та новітніх виробничих технологій Китаю. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з керівництвом Державного банку розвитку Китаю, а також Промислово-комерційного банку.

«Упевнений, що провідні китайські банки сприятимуть такій співпраці», - додав він.

За словами першого віце-прем'єра, також необхідно вжити заходів для збільшення в двосторонній торгівлі частки високотехнологічної наукоємної продукції, що сприятиме розвитку відповідних галузей промисловості обох країн.

«Саме в рамках реалізації масштабних проектів, які можуть стати реальністю за вашої підтримки і фінансування, ми можемо і надалі збільшувати наш зовнішньоторговельний оборот», - переконаний Арбузов.

Він також висловив глибоку вдячність керівництву Банку розвитку за активне та ефективне сприяння в ході підготовки і підписання наприкінці минулого року масштабної кредитної угоди про фінансування проектів в енергосекторі України.

Зазначимо, що 25 грудня 2012 р. в Києві був підписаний генеральний кредитний договір між «Нафтогазом України» та Державним банком розвитку КНР про надання кредиту в розмірі 3,656 млрд доларів для реалізації проектів щодо заміщення імпортного природного газу вітчизняним вугіллям.

Перший віце-прем'єр запевнив співрозмовника у подальшому розширенні співпраці у сфері реалізації великих спільних проектів.

Під час зустрічі з керівництвом Промислово-комерційного банку КНР Арбузов висловив зацікавленість України як в залученні китайських кредитних коштів та підрядників для реалізації проектів в Україні, так і в переході до інвестиційного співробітництва з Китаєм, а також - реалізації проектів у третіх країнах.

«Ми зацікавлені у залученні потужного інвестиційного та кредитного потенціалу Китаю для забезпечення модернізації української економіки та розвитку інфраструктури, а також у забезпеченні доступу українських товарів, послуг та технологій на обширний китайський ринок», - зазначив він.

Перший віце-прем'єр також додав, що не в останню чергу Україна розраховує на співпрацю з Банком у сфері реалізації проектів в іпотечній сфері.

Нагадаємо, 24-27 вересня проходить робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122