Кабінет Міністрів попередив керівників низки регіонів про персональну відповідальність за борги підприємств комунальної теплоенергетики перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Таке рішення було прийнято сьогодні під час наради під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Під час наради міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник доповів, що за дорученням уряду Мінрегіон провів аналіз заборгованості за спожитий природний газ підприємствами комунальної теплоенергетики.
«Аналіз показує, що діючі тарифи практично скрізь покривають витрати з виробництва теплової електроенергії. За газ, теплоенергію потрібно розраховуватися вчасно. Така недбалість, яку допускають окремі теплокомуненерго, неприпустима. Треба мобілізувати всі зусилля і погасити заборгованість. І припинити говорити про необхідність підвищувати тарифи: такої необхідності немає», - заявив Азаров.

Прем'єр-міністр також доручив створити відповідну комісію, яка б розібралася з цими питаннями на місцях.

За результатами наради уряд зобов'язав погасити наявну заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» до 15 жовтня. За результатами роботи відповідальні керівники повинні доповісти уряду.

Як повідомлялося, підприємства теплокомуненерго винні НАК «Нафтогаз України» близько 14 млрд гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181