Співробітники міліції 21-22 вересня вилучили зі складського приміщення фальсифіковані пестициди на 4,5 млн гривень у Луганську. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Луганській області.

Згідно з повідомленням, в одному зі складських приміщень на околиці Луганська були виявлені пестициди й агрохімікати з ознаками фальсифікації.

Зберігання та реалізацію фальсифікованих засобів захисту рослин представництво фірми, зареєстрованої в Києві, здійснювало без необхідного санітарного паспорта у приміщенні, яке для цього не призначене.

У результаті перевірки, проведеної фахівцями Державної фітосанітарної інспекції, санітарно-епідеміологічної станції та екологічною інспекцією були виявлені грубі порушення ліцензійних умов зберігання і реалізації пестицидів та агрохімікатів.

Зі складу вилучено 47 найменувань пестицидів і агрохімікатів з ознаками фальсифікації вагою більше 25 тонн, ринкова вартість фальсифікату - 4,5 млн гривень.

Зразки вилучених препаратів направлено на дослідження.

За даним фактом розпочато розслідування за ч. 1 ст. 229 Кримінального кодексу (незаконне використання знаків для товарів і послуг).

Проводиться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250