Президент України Віктор Янукович у лютому 2014 р. планує відвідати Індонезію з візитом. Про це сказав голова Верховної Ради Володимир Рибак під час зустрічі з головою Народної консультативної асамблеї Республіки Індонезія Сідарто Данусуброто, повідомляє прес-служба ВРУ.

Зокрема, Рибак підкреслив, що Україна розглядає розвиток відносин з Індонезією як один з пріоритетних напрямів своєї зовнішньої політики в регіоні Східної Азії. «У цьому контексті ми надаємо особливого значення візиту Президента України Віктора Януковича до Індонезії, який планується здійснити в лютому 2014 р.», - сказав він.

Торкаючись питань торгово-економічного співробітництва між країнами, голова Верховної Ради України зазначив, що Індонезія є важливим економічним партнером України. У той же час, зазначив він, обидві сторони використовують наявний потенціал не на повну силу. Тому, сказав Рибак, слід приділити особливу увагу продовженню роботи Міжурядової українсько-індонезійської комісії з питань економічного та технічного співробітництва, третє засідання якої планується провести в Києві.

Рибак повідомив, що за останні кілька років значно зросла активність українських бізнесменів на індонезійському ринку: у сфері туризму, вугільної галузі, освіти.

У той же час Данусуброто вважає недостатнім рівень товарообігу між нашими країнами. «Україна має потужний потенціал у військовій сфері, високих технологіях, людських ресурсах, туризм», - сказав він, акцентуючи увагу на тому, що для Індонезії наша країна є вікном до Західної Європи.

Голова Народної Консультативної Асамблеї Республіки Індонезія також висловився за спрощення візового режиму і запросив українську делегацію відвідати Індонезію з офіційним візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

542