Броварський міськрайонний суд Київської області на 30 вересня призначив розгляд кримінального провадження відносно двох співробітників Ірпінського райвідділу міліції, які через службову недбалість допустили втечу колишнього ректора Національної академії Державної податкової служби України Петра Мельника.

Відповідне визначення сьогодні під час підготовчого судового засідання оголосив слідчий суддя Микола Шевчук.

Як наголошується у визначенні, підстав для закриття кримінального провадження немає.
«Суд, заслухавши думки сторін, дослідивши матеріали кримінального провадження, постановив призначити до судового розгляду кримінальне провадження по суті у відкритому судовому засіданні суддею одноособово на 30 вересня на 10.00 в приміщенні Броварського міськрайонного суду», - зазначив Шевчук.

У службовій халатності звинувачуються колишній заступник начальника з громадської безпеки Ірпінського райвідділу ГУ МВС України в Київській області Микола Бедрій і помічник начальника оперативного відділу чергової частини цього ж райвідділу міліції Василь Удовиченко, передає «УНІАН».

На початку судового засідання адвокат Бедрія Олександр Вергеляс попросив суд перенести підготовчий розгляд справи через неявку на судове засідання з поважних причин адвоката Удовиченка.

Суд не знайшов підстав на даній стадії судового процесу за таких обставин переносити судове засідання.

Як раніше повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України . Він вимагав та отримав від двох українців хабарі в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вузу.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту.

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - у міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце знаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

Міліціонерам, які допустили втечу Мельника, загрожує до п'яти років в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319