Верховна Рада зняла заборону на відведення земельних ділянок і зміну їх цільового призначення у столиці.

Відповідні зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» запропонував внести Президент України Віктор Янукович, пише Інформаційно -аналітичний бюлетень КМУ.

Передбачається, що в столиці можна буде вільно змінювати цільове призначення земельних ділянок. При цьому передача землі з комунальної власності у власність фізичних та юридичних осіб дозволяється навіть за відсутності детального плану території по всій Україні.

Фактично прийняття документа істотно спрощує забудову Києва.

Зазначимо, раніше вже були прийняті зміни про те, що на територіях, де не затверджені плани зонування або детальні плани територій, дозволено відведення земель під будівництво. Але прийняті зміни не стосувалися міста Києва.

Нагадаємо, новий генплан Києва до 2025 року вже схвалений архітектурно-містобудівною радою і знаходиться в Київській міській раді, де його винесуть на сесію для затвердження. Робота над документом тривала більше чотирьох років.

За новим генпланом Києва намічено освоєння під житло п'яти великих мікрорайонів: Осокорки Центральні, Осокорки Південні, північ Троєщини, території на Виноградарі (землі радгоспу «Пуща -Водиця» ) і Теремках. Згідно з генпланом, до існуючих у Києві 62 млн. кв. м житла можна побудувати ще 28,5 млн. кв. м., 70% з яких - на правому березі. Генпланом заборонено будь-яке будівництво в буферних зонах історико-архітектурних заповідників «Києво -Печерська лавра » і «Софія Київська», а в центрі міста забудова буде обмежена 16 поверхами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258