Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

«Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати», - заявив він.

Медведєв зазначив, що у випадку якщо буде створена Асоціація України з Європейським Союзом, то керівництво цієї країни «не повинно обманювати людей», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Не потрібно ображатися і на наслідки, а вони будуть. Асоційований договір повинен набути чинності ще до ратифікації. Хороші і якісні товари з Європи прийдуть на ринок України, а звідти будуть прагнути і до нас. І ми будемо використовувати всі можливості, які надаються і які ми повинні використовувати в рамках ВТО, щодо європейських і українських товарів», - підкреслив він.

Медведєв зазначив, що прагнення до асоційованого членства в Євросоюзі - це суверенне рішення України. При цьому українське керівництво говорить про те, що вони будуть прагнути і до зміцнення відносин з Митним союзом, але тільки там, де це не суперечить договору про Асоціацію, заявив прем'єр РФ.

«Нарешті вони прямо про це сказали, але це означає, що в України немає жодних шансів для розвитку відносин з Митним союзом», - додав він.

Медведєв заявив, що це серйозний вибір українського керівництва, і «вони повинні гранично відверто і серйозно сказати про те, що вони будуть в Європі, наприклад, знаходитися як на рівні Греції, Кіпру, але в Митному союзі їх не буде». «Не потрібно обманювати людей, на двох стільцях сидіти не вдасться», - сказав він.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного союзу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507