Китай може стати для України стратегічним ринком збуту. Так, крім зернових у Піднебесну можуть експортуватися соняшникова олія, цукор, а також тваринницька продукція. Розширення переліку сільгосптоварів, які можуть поставлятися в КНР, сприятиме тому, що частка вітчизняної аграрної продукції в загальному товарообігу з КНР досягне 20-25%. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк в інтерв'ю ІА «Укрінформ» у Пекіні.

«Тільки цього року товарообіг між Україною і Китаєм може бути втричі більший, ніж торік. Наша мета - домогтися, щоб частка вітчизняної аграрної продукції в загальному товарообігу з КНР досягла 20-25%. Так, ми можемо запропонувати цукор, соняшникову олію, пшеницю, а також технічні культури, які використовуються для приготування комбікормів. Ми з китайськими партнерами вивчаємо також можливість постачання товарів м'ясної групи, насамперед яловичини», - сказав міністр.

Також він повідомив, що вже сьогодні Україна виробляє в 2,5-3 рази більше сільгосппродукції, ніж споживає. Тому є всі ресурси, щоб збільшувати свій експортний потенціал, а також грати важливу роль у вирішенні глобальної проблеми нестачі продуктів харчування. І Китай, за словами Присяжнюка, готовий приєднатися до цього.

«Українська сторона і її китайські колеги погодилися з гаслом, обраним для такої співпраці, - «Нагодуємо світ разом». І об'єднання технічних досягнень і фінансових можливостей КНР з нашими аграрними можливостями, близькість до ринків збуту можуть допомогти вирішенню глобальної проблеми нестачі продуктів харчування», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200