У Києві 19 жовтня стартує сорок третій Київський кінофестиваль «Молодість», який триватиме до 27 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Фестиваль відкриється ігровим фільмом Анджея Вайди «Валенса. Людина надії». Нова біографічна стрічка відомого польського режисера розповідає про колишнього президента Польщі, володаря Нобелівської премії миру Леха Валенсу. За словами Вайди, біографія польського борця за права людини - один з найскладніших матеріалів у його кар'єрі. Фільм являє собою хроніку подій у Гданську, де поєднуються елементи ігрового і документального кіно.

Як спеціальний гість на фестиваль приїде австрійський режисер, сценарист і продюсер Ульріх Зайдль. На «Молодості» покажуть першу в світі повну ретроспективу «Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива», а також фотовиставку «Любов. Віра. Надія», присвячену трилогії «Рай».

Саме в Україні вперше покажуть повну добірку фільмів австрійського режисера. Крім ретроспективи фільмів Зайдля, ретроспективна складова фестивалю також буде представлена ​​програмою «Сторіччя», яка присвячена 100-річчю з дня народження Стенлі Крамера, Вів'єн Лі, Маріккі Рьокк, Ірвіна Шоу, Рене Клемана та ін.

Закривати фестиваль 26 жовтня буде нова стрічка відомого ізраїльського режисера Арі Фольмана «Конгрес» (екранізація роману «Футурологічний конгрес» Станіслава Лема).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1631