Після виборів до бундестагу політика Німеччини щодо України залишиться незмінною. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm’y заявив німецький політолог Андреас Умланд.

«Вибори є історичними , бо об'єднання Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (Баварія) наблизилося до досягнення абсолютної більшості у бундестазі , якого воно досягало тільки один раз у 1950-х за часів Аденауера», - заявив він.

Також , за словами експерта , примітним є той факт , що до парламенту вперше з 1949 року не ввійшла Вільна демократична партія , а Ліва партія , яка є спадкоємцем східнонімецької комуністичної партії , стала третьою за величиною фракцією у бундестазі і таким чином зарекомендувала себе невід'ємною частиною німецької партійної системи.

«Я не очікую суттєвих змін у зовнішній політиці Німеччини , незважаючи на той факт , що буде новий міністр закордонних справ. Усі партії - проєвропейські , і можливі партнери по коаліції з Християнсько-демократичного союзу або Християнсько-соціального союзу , ймовірно , сформують міністерство закордонних справ , але їхня політика щодо України не буде радикально відрізнятися від політики Вільної демократичної партії», - заявив Умланд.

« Одна цікава річ, за якою цікаво буде спостерігати, чи зміниться і якою мірою політика Соціал-демократичної партії щодо Росії і як новий міністр закордонних справ СДП буде поводитися у спорі між Росією та ЄС з приводу майбутнього України . Чи буде СДП продовжувати традицію Шредера щодо особливих відносин Німеччини з Росією , чи займе більш віддалену або навіть критичну позицію стосовно Кремля? Я б очікував деякого розриву, оскільки репутація Росії в Німеччині значно знизилася за останні чотири роки. Тим не менше , заява Пеєра Штайнбрюка під час виборчої кампанії вказує більше на відданість традиції, а не на зміни. Таким чином питання, наскільки зміниться політика Німеччини щодо Росії і чи зміниться взагалі, залишається відкритим», - підсумував політолог.

Як раніше повідомляв ForUm на виборах до німецького Бундестагу, що відбулися в неділю, переміг правлячий блок християнсько-емократичних партій (ХДС/ХСС) канцлера Ангели Меркель. Він отримує 41,5% голосів за партійними списками і 45,3% по одномандатних округах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294