У минулі вихідні співробітники Державної прикордонної служби спільно з працівниками митниці запобігли двом спробам переміщення через російсько-український кордон предметів старовини. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Зокрема , вночі у пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині було затримано автомобіль під керуванням 42-річного громадянина Росії. При проведенні огляду авто працівники пункту пропуску виявили в автомобілі 4 монети, 2 каблучки, 2 ґудзики, 2 кулона і 1 елемент розкладної ладанки . Всього виявлено 18 предметів , які , можливо , мають історичну та культурну цінність.

Ще одного громадянина РФ затримали на Луганщині. Водій автомобіля «Тойота» у картонній коробці на задньому сидінні іномарки віз 65 паперових купюр різного номіналу 1898-1912 років. А під заднім пасажирським сидінням і в багажнику автомобіля він сховав старовинну книгу та ікону. За словами порушника, антикваріат він віз до України нібито своєму родичу, який є колекціонером. Виявлені предмети вилучено для проведення експертизи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207