Демаркація державного кордону між Україною та Білоруссю почнеться вже цього року . Про це заявив голова Державного прикордонного комітету Білорусі Олександр Боєчко на першому засіданні білорусько-української демаркаційної комісії в Мінську.

«Перший прикордонний знак на білорусько-українському кордоні планується встановити вже цього року», - сказав Боєчко .

У свою чергу, посол з особливих доручень МЗС України - представник України з питань договірно-правового оформлення державного кордону України Леонід Осаволюк підкреслив, що Україна буде рухатися в цьому питанні так само швидко, як і білоруська сторона , повідомляє «УНІАН».

«Україна буде вживати максимум зусиль для активізації та прискорення процесу демаркації кордону між двома країнами. Ми з особливим задоволенням сприйняли інформацію, що Білорусь готова вже в цьому році встановити перший прикордонний знак на білорусько-українському кордоні. Україна зі свого боку готова рухатися в цьому напрямі з такою швидкістю, з якою готова і Республіка Білорусь», - підкреслив Осаволюк.

Нагадаємо, 18 червня у присутності Президента України Віктора Януковича та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка підписані двосторонні документи.

Договір між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон був підписаний 12 травня 1997 року, ратифікований Верховною Радою України 18 липня 1997 року. 17 травня 2010 року президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко підписав Закон Республіки Білорусь «Про ратифікацію Договору між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246