З 24 по 27 вересня урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим відвідає з робочим візитом Китайську Народну Республіку , повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

У ході поїздки , 24 вересня, Арбузов візьме участь у другому засіданні Комісії зі співробітництва між урядами України та КНР. Перший віце-прем'єр України обговорить зі співголовою Комісії , віце-прем'єром Державної Ради КНР Ма Каєм актуальні питання розвитку торговельно-економічних і політичних відносин у контексті загальної стратегії двостороннього співробітництва між Україною та Китаєм.

Нагадаємо , що підписання Програми розвитку стратегічного партнерства двох країн заплановано на грудень поточного року - в рамках майбутнього візиту до КНР Президента України Віктора Януковича.

На вересневому засіданні Комісії українська та китайська сторони вироблять пропозиції щодо збільшення обсягів міждержавного товарообігу , залучення прямих інвестицій КНР в реалізацію найбільш перспективних проектів . Після узгодження пропозиції будуть представлені на розгляд глав держав.

Як відомо , Україна і Китай планують розвивати співпрацю в науково-технічній, культурній , космічній, енергетичній, сільськогосподарській , освітній та інших сферах. А також активізувати участь китайських інвесторів в реалізації інфраструктурних проектів , будівництві готелів , розвитку туристичного бізнесу.

Крім того, 26 вересня українська делегація на чолі з Арбузовим вперше візьме участь в Євразійському економічному форумі в Сіані. У ході заходу представники Кабінету Міністрів обговорять роль України у забезпеченні продовольчої , екологічної та енергетичної безпеки в умовах глобальних світових викликів.

Також Арбузов проведе зустрічі з керівниками провідних корпорацій і банків КНР. Зокрема , обговорюватимуться питання співпраці з керівництвом банків розвитку Китаю , а також Експортно-імпортного банку країни. Арбузов обговорить актуальні питання продовження співпраці в аграрному секторі , енергетичній галузі , а також активізації спільного торгового присутності на ринках «третіх країн».

Довідка: За підсумками 2012 року іноземні інвестиції КНР склали $87,8 млрд, збільшившись на 17,6%. Китай інвестував у фінансові компанії $10 млрд доларів , а в реальний сектор світової економіки - $77,7 млрд. Було здійснено 457 угод щодо злиття і поглинання вартістю $43,4 млрд.

У списку великих світових інвесторів Китай випередили США і Великобританія. Інвестиції США більше китайських вдесятеро, а британські вкладення - в три рази.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович планує здійснити візит до Китайської Народної Республіки у грудні цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274