Під час свого візиту на Сардинію тато Франциск порівняв з себе з Тарзаном, чим неабияк повеселив усіх присутніх.

Також глава римсько-католицької церкви розповів , що нещодавно відзначив 60-річний ювілей з того дня , коли вперше відчув , що його покликання - стати священиком. Про роки, які прожив, запевнив понтифік , він не жалкує.

«Я не жалкував про це . І це не через те , що я почуваюся як Тарзан і у мене багато (фізичної) сили , щоб продовжувати шлях, - зазначив він - «Ні, я не шкодував про це , тому що завжди , навіть у найтяжчі часи , у хвилини слабкості і гріхопадіння , коли я терпів невдачі , я зводив погляд на Ісуса і довірявся йому , і він не залишав мене . Він вірний супутник», цитує його РІА «Новости».

Напередодні Франциск закликав усіх священиків і ченців-мирян активно вивчати цифрові технології , щоб використовувати ці знання у проповідях сучасному суспільству . Понтифік підкреслив , що «саме зараз , в епоху глобалізації , зростає дезорієнтація , самотність , невизначеність щодо сенсу життя».

Нагадаємо , аргентинський кардинал Хорхе Маріо Бергольо був обраний Папою Римським ввечері 13 березня. Він став першим єзуїтом і першим латиноамериканцем на Святому престолі.

Після обрання понтифік відмовився від особистого автомобіля і поїхав із Ватикану з іншими кардиналами на автобусі. Пару днів тому стало відомо , що Франциск розгляне можливість закриття Ватиканського банку , який останнім часом опинився у центрі гучних фінансових скандалів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151