В Україні буде створено спеціальний орган , який буде забезпечувати адаптацію вітчизняного законодавства до норм і стандартів Європейського Союзу. Про це в інтерв'ю «Комерсант- Україна» заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

«Головним органом , який координуватиме роботу , стане рада асоціації . Але буде створений і національний механізм, що забезпечує імплементацію УА і координацію дій усіх міністерств і відомств. Поки передчасно говорити , в якому вигляді він буде створений , чи з'явиться окремий центральний орган виконавчої влади. Нам також потрібно буде сформувати окремий орган , який забезпечував би адаптацію нашого законодавства до норм і стандартів ЄС», - заявив він.

Крім того , Єлісєєв нагадав , що він був призначений уповноваженим з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів. «Одне із моїх завдань у цьому статусі - забезпечити належне виконання УА , в тому числі горизонтальну координацію роботи органів виконавчої влади», - зазначив чиновник.

«Я бачу три ключові завдання на новій посаді . Перше - забезпечити активну зовнішньополітичну позицію України у співпраці з ключовими партнерами. Друге - забезпечити ефективну імплементацію УА з ЄС і при цьому збалансувати , гармонізувати нашу європейську інтеграцію і взаємини України з іншими інтеграційними об'єднаннями , в тому числі з Митним союзом і майбутнім Євразійським союзом. І третє - розширити можливості для захисту і просування наших політико-економічних інтересів у рамках міжнародних інтеграційних процесів - це стосується і Азіатсько-Тихоокеанського регіону , і Латинської Америки , й інших», - заявив Єлісєєв.

За його словами , зараз йде робота над створенням нового головного управління у складі Адміністрації Президента , формується команда однодумців. «В принципі, робота вже почалася , але сьогодні , звичайно, для нас пріоритет номер один - забезпечити підписання УА і її часове застосування . Тому всі кадрові ресурси , весь інтелектуальний потенціал зосереджені саме на цьому напрямі. Як тільки це буде зроблено , будемо переходити до інших завдань. І коли ця робота почнеться на повну силу , основним місцем перебування уповноваженого буде не Брюссель, а Київ», - підсумував дипломат.

Як раніше повідомляв ForUm , 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223