Україна не ввійде у «російську орбіту» у разі , якщо Угоду про асоціацію з Європейським Союзом не буде підписано . Про це в інтерв'ю «Комерсант-Україна» заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

«Я вважаю абсолютно некоректними припущення про те , що у разі , якщо УА не буде підписано , Україна ввійде в російську орбіту . Абсолютно ні! Ми - суверенна , незалежна держава , яка твердо слідує обраним зовнішньополітичним курсом», - завив він.

У той же час , за словами дипломата , відмова від підписання дуже негативно вплине на темпи і якість проведення демократичних реформ , і не тільки в Україні , але і в сусідніх країнах. «Підписання та імплементація УА матимуть дуже позитивний вплив і на ЄС , і на Україну , і на Російську Федерацію» , - підкреслив він.

Крім того , Єлісєєв зазначив , що для України важливо не стільки підписання Угоди , скільки його часове застосування . «Я не хотів би , щоб ми прив'язувалися до певної дати . Технічно ЄС може прийняти рішення про підписання УА і її часове застосування на будь-якому засіданні ради , не обов'язково з питань зовнішньої політики , а їх до Вільнюса буде чимало. Але ми працюємо виходячи з того , що наше домашнє завдання має бути виконане якомога швидше , бажано до кінця жовтня. Нам потрібен запас часу до саміту , щоб зняти напруженість і в Україні , і навколо неї», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm , 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404