Населення України не повинне відповідати власними коштами за умови газового контракту з Росією , підписаного в 2009 році. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко під час дискусії «Енергетика: загрози , рішення , революції» на 10-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Ми не будемо нав'язувати населенню тягар російських газових контрактів», - сказав він.

Віце-прем'єр-міністр також зазначив , що у планах уряду впровадити диференційовані тарифи на газ для українського населення.

«У нас є відповідна програма , впровадження якої буде відбуватися протягом 3-5 років. Розроблено графік , згідно з яким менш забезпечені громадяни будуть платити менше за газ , а багаті - більше», - підкреслив Бойко.

Нагадаємо, Україна веде з РФ тривалі переговори щодо зниження ціни на газ , яку Київ вважає несправедливою. Російська сторона раніше заявляла , що була і буде готова дослухатися до думки своїх партнерів і вислухати їхні аргументи , при цьому виходить , в першу чергу , з наявності чинних законних газових угод , відповідно до яких здійснюються поставки природного газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147