У засіданні Київського районного суду Харкова, який слухає кримінальну справу щодо порушень у діяльності корпорації «Єдині енергосистеми України» , оголошено перерву до 25 жовтня.

Відповідне рішення ухвалив головуючий суддя Костянтин Садовський , враховуючи відсутність у залі судових засідань підсудної екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та її захисника Андрія Кожем'якіна .

«Вислухавши думки учасників процесу з приводу поставленого на розгляд питання , суд постановив вважати неможливим розгляд справи за відсутності підсудної Тимошенко Юлії Володимирівни та її захисника Кожем'якіна . У судовому засіданні оголошується перерва до 15:00» , - сказав Садовський.

Під час судового засідання представники держобвинувачення запропонували перенести слухання у зв'язку з відсутністю Тимошенко , повідомляє «УНІАН».

У свою чергу , сторона захисту вкотре виставила перед судом вимогу розглянути клопотання про закриття кримінальної справи щодо ЄЕСУ у зв'язку з відсутністю у діях Тимошенко складу злочину. Захисники помітили , що Тимошенко , написавши відповідну заяву , надала суду право розглянути це клопотання за її відсутності.

За словами захисників , справа ЄЕСУ вже була закрита Генеральною прокуратурою і правомірність її закриття підтверджував Верховний Суд України 11 листопада 2005 року.

У жовтні 2011 року СБУ порушила проти екс-прем'єр-міністра Тимошенко кримінальну справу за переведення боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України .

За інформацією прес-центру СБУ , Тимошенко «звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн ​​ грн , розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість , службовій підробці та в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Тимошенко в 1995-1997 рр. очолювала корпорацію ЄЕСУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135