Міністерство внутрішніх справ України направило у Закарпатську область спецгрупу для розслідування масових підпалів автомобілів чиновників.

Так, з початку 2013 року зафіксовано 29 таких випадків , пише «Дзеркало тижня. Україна».

«При цьому більшість потерпілих від підпалів - представники влади та керівний склад правоохоронних органів , а знищені або пошкоджені автомобілі належать далеко не до бюджетного класу. Часті підпали вже призвели до підвищення вартості страховки автомобілів у Закарпатті», - зазначає видання.

Незважаючи на те, що обласне управління МВС створило спеціальну групу з числа найбільш досвідчених оперативників карного розшуку, УБОЗу та слідчих, більшість злочинів залишаються нерозкритими.

«Якщо в 2010 р. в області було всього шість таких злочинів , то у 2011-му - 12 , 2012-му - 20 , а тільки за 8 місяців п.р. - вже 26», - повідомив начальник обласного УМВС Василь Варцаба. Він додав, що в семи злочинах особи, які вчинили їх, встановлені, шість проваджень уже направлені до суду.

Однак незабаром після заяви Варцаби про «особливий контроль» ситуації в області було зафіксовано ще три підпали. Цього разу постраждали автомобілі приватних підприємців. Разом за неповні дев'ять місяців поточного року в області сталося вже 29 злочинів даної категорії.

На початку вересня т.в.о. міністра МВС Віктор Ратушняк у відповідь на звернення одного із народних депутатів щодо збільшення кількості підпалів на Закарпатті повідомив: «У МВС створена робоча група з числа працівників Головного слідчого управління , Департаменту карного розшуку та Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю, заплановано здійснити виїзд до УМВС України в Закарпатську область для надання практичної та методичної допомоги при досудовому розслідуванні скоєних кримінальних правопорушень зазначеної категорії».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529