17 вересня 2013 року Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому закон №0869 «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту бездомних осіб». Він набуде чинності в день опублікування і визначить, хто, де і коли повинен забезпечити «особі без певного місця проживання» можливість голосувати на виборах.

Згідно з документом, до відання виконавчих органів сільських, селищних та міських рад належать: організація надання соціальних послуг бездомним особам, здійснення відповідно до закону заходів, спрямованих на запобігання бездомності. Законопроект визначає правила передання даних бездомних до Реєстру виборців.

За цей законопроект проголосували 340 народних депутатів, тобто переважна більшість. Тим не менше, настільки масове голосування не запобігло розмовам про те, що під виглядом соцзахисту прихований механізм фальсифікації результатів виборів за допомогою бездомних.

Чи варто українцям боятися введення в дію закону, що підсилює соціальний захист бездомних осіб у частині права кожного громадянина України на волевиявлення, розбирався ForUm :

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461