У Любляні (Словенія) відбулася презентація логотипу чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, який пройде в Україні.

Згідно з повідомленням прес-служби Федерації баскетболу України, логотип презентували в останній день Євробаскету-2013 на «Арена-Стожице».


 
« Вибір був зупинений на португальському агентстві Brandia Central , оскільки ми вже мали досвід успішної співпраці з ними при розробці логотипів УЄФА Євро-2012 і цьогорічного чемпіонату Європи з баскетболу U16. Дизайнери провели унікальну роботу з вивчення давніх українських символів, традицій та мистецтва. Вони відчули глибину української традиції і зуміли представити її в сучасній інтерпретації, тісно з'єднавши баскетбол з традиційними українськими танцями - гопаком і арканом», - сказав директор турніру Маркіян Лубківський на прес-конференції в Любляні.

 
Євробаскет-2015 пройде в шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові.

У грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не зволікати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

456