Українці повинні вирішувати свою долю самостійно, суверенно, не озираючись на Росію. Про це, виступаючи на 10-й Ялтинській економічній стратегії, заявив депутат Європарламенту, голова комітету у закордонних справах, член робочої групи ЄНП Ельмар Брок.

За його словами, Євросоюз - не єдина держава, але таке об'єднання, близьке за своєю суттю до федеративного устрою єдиної держави. І ніхто у Євросоюзі не буде нав'язувати своєї думки Україні.

«Саме українці повинні вирішувати суверенно свою долю, а не озиратися на Росію. Підписувати чи ні Угоду про асоціацію з ЄС, повинні вирішувати не Брюссель чи Москва. Це повинні вирішувати Кишинів, Тбілісі та Київ», - заявив євродепутат, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що у підготовці до Вільнюського саміту Україна і Європа «пройшли величезний шлях». «Питання реформи судочинства, генпрокуратури, у принципі, рухається у правильному напрямі. Є деякі спірні елементи, але їх теж можна буде вирішити. Сподіваюся, для цього знайдеться більшість голосів в українському парламенті. І вирішити ці питання вдасться до саміту», - сказав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331