Україна пройшла великий шлях для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і не повинна втратити цей шанс. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у ході 10-ї Ялтинської економічної стратегії.

«Я вважаю, що Україна вже дуже близька до виконання всіх вимог, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Але на останньому етапі Україна повинна подвоїти зусилля і завершити цю справу», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи змінилася його думка про те, що підписання Угоди про асоціацію України та ЄС перебуває під загрозою, повідомляє «УНІАН».

За словами Сікорського, українська влада продемонструвала переконливі докази, що «слово не розходиться з ділом», коли на засіданні Кабміну було схвалено проект Угоди про асоціацію.

«Свого часу ми (Польща. - Ред.) це зробили, і Україна повинна це зробити. Залишилося кілька днів. Було б нерозумно втратити цей шанс», - резюмував глава МЗС Польщі.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361