Ціна на газ для забезпечених українців через 3-5 років може бути підвищена. Про це повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко на 10-й Ялтинській щорічній зустрічі у п'ятницю , коментуючи можливість підвищення цін на газ в країні.

« У нас є така програма. Це не відбудеться швидко , це буде проходити протягом 3-5 років. Але ми вже розробили графік, за яким найбідніші платитимуть менше , а найбагатші - більше», - сказав він , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Віце-прем'єр підкреслив , що уряд повинен підтримувати найбідніші верстви населення. Він підкреслив , що несправедливо змушувати людей платити за газ ціну , що виставляється Росією , тому що вартість газу - тільки $40 за 1000 куб. м , а решта - податки. За його словами , в країнах , забезпечених власним газом , його реальна ціна - $100-150 за 1000 куб. м .

Україна видобуває близько 21 млрд куб. м при обсязі споживання понад 50 млрд куб. м. Ціна на газ для населення в рази менша, ніж для промисловості як за рахунок бюджетних дотацій , так і за рахунок нижчої регульованої ціни на газ, що видобувається в Україні компаніями, які належать державі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

889