Колишній держсекретар США Гілларі Клінтон привітала можливе у найближчому майбутньому підписання Угоди про асоціацію України та Євросоюзу . Про це вона заявила , виступаючи у п'ятницю ввечері на урочистій вечері, що проходила у рамках десятої ювілейної зустрічі Ялтинської економічної стратегії.

«Угода про асоціацію допоможе модернізувати економіку України , створити нові робочі місця», - сказала вона. За її словами, «США були і залишаються активним другом і партнером України».

«Україна подає великі надії, і ваш шлях до здобуття незалежності став зразком для різних народів світу», - сказала Клінтон, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вона також відзначила великий експортний потенціал різних галузей України , в тому числі важкої промисловості , сільського господарства . За її словами , Україна може експортувати багато різних товарів, «у тому числі і шоколад».

«Ми пишаємося тим, що були і залишаємося друзями України», - підкреслила вона.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243