Уряд ретельно опрацьовує зауваження громадськості до законопроекту «Про перевезення на таксі». Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак під час зустрічі з представниками Всеукраїнської профспілки таксистів , Федерації роботодавців України , ВГО «Українське таксі» , ГО «Спілка підприємців і перевізників м.Києва» , ВГО «Українська таксомоторна організація» та Асоціації всеукраїнських диспетчерських служб , повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

За його словами , ринок таксі в нашій країні потребує істотної реформи. І уряд вже тривалий час її готує спільно з перевізниками.

Так , на обговорення виносяться такі положення законопроекту , як отримання дозволу для надання послуг таксі , вимоги до транспортних засобів та інформаційно-диспетчерським службам, роль місцевих адміністрацій в організації перевезень.

Зокрема, згідно з даними Міністерства інфраструктури, з 6,9 млн. зареєстрованих в Україні легкових автомобілів тільки близько 51,4 ​​ тис. офіційно мають право здійснювати перевезення в якості таксі , що становить приблизно 1% від загальної кількості авто.

Приміром , у Києві , де даний ринок досить розвинений, на сьогоднішній день ці послуги забезпечують близько 20 тис. автомобілів , а також працюють більше 150 інформаційно-диспетчерських служб.

В цілому по Україні в «тіні», тобто нелегально , зараз функціонує до 90 % ринку таксомоторів.

Експерти вважають , що таксист-нелегал несе потенційну небезпеку життю і здоров'ю пасажирів. У той же час через нелегальних перевезень бюджет щомісячно недоотримує понад 100 млн грн , а на рік ця сума досягає приблизно 1,5 млрд грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295