Сьогодні, у п'ятницю, 20 вересня, у Національному університеті «Одеська Юридична Академія» розпочала роботу науково-практична Міжнародна конференція «Правове забезпечення ефективного виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини». В її роботі беруть участь керівництво та члени ПАРЄ, судді Страсбурзького суду, представники судової системи України, юридичної науки і практики та інші, повідомляє прес-служба Сергія Ківалова.

«Це друга конференція , яку ми проводимо на такому високому рівні , - сказав Президент НУ «ОЮА» Сергій Ківалов. - Проводимо ми її спільно з Комітетом Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя і Південним регіональним науковим центром АПН України».

У роботі конференції беруть участь президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон, який прокоментував можливе підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Звичайно , для Європейського союзу це є важливим чинником , є мотивацією бачити , як Україна йде назустріч Європейському Союзу . У листопаді саміт у Вільнюсі - це буде історична подія для України . Над проектом договору про асоціацію працювали дуже багато і в Україні , і в ЄС . Цей договір вигідний усім . Я дуже радий , що в результаті наших дискусій було розроблено план дій , який , я сподіваюся , призведе до лібералізації візового режиму. Тому що Україна - дуже важливий партнер для Ради Європи , і , безумовно , повноправний член європейського співтовариства», - підкреслив Міньйон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272