Чоловіча збірна України з баскетболу виграла матч плей-офф Євробаскета за 5-8 місця у збірної Італії - 66:58 , гарантувавши собі місце серед учасників чемпіонату світу-2014, який відбудеться в Іспанії.

За регламентом Міжнародної федерації баскетболу (FIBA), на чемпіонат світу класифікуються 6 команд від Європи плюс збірна Іспанії на правах країни-організатора світової першості.

Матч Україна - Італія вийшов надзвичайно напруженим і все вирішилося лише наприкінці гри , повідомляє «УНІАН».

Перші три чверті проходили в рівній боротьбі , а мінімальна перевага по черзі переходила від однієї команди до іншої . В результаті перед заключною 10-хвилинкою українці вигравали «+3» - 51:48 .

Але на початку четвертої чверті підопічні Майка Фрателло зуміли зробити спурт 8:0 , довівши свою перевагу до 11 балів. Надалі команда намагалася утримати свою перевагу і , хоч і з великими труднощами , зуміла її відстояти.

Кращим гравцем у складі збірної України став натуралізований американець Пух Джеттер, який набрав 20 очок.

Таким чином , у суботу, 21 вересня збірна України проведе останню гру на цьому турнірі , в якій буде боротися за 5-6 місця з господарями Євробаскету - командою Словенії.

У свою чергу , збірні Італії та Сербії розіграють 7-8 місця і останню путівку на чемпіонат світу. Це стало можливим після того, як збірна Іспанії вийшла у півфінал змагань.

Євробаскет у Словенії проходить з 4 по 22 вересня.

Як повідомляв ForUm , чоловіча збірна України з баскетболу розпочала свою участь на чемпіонаті Європи 2013 року в Словенії з перемоги над командою Бельгії з рахунком 58:57 .

Україна виграла матч останнього туру першого групового етапу чемпіонату Європи у команди Великобританії - 87:68 - і вийшла в наступний етап змагань.

Однак стартовий матч другого раунду чемпіонату Європи Україна програла команді Латвії з рахунком 51:85 .

Потім збірна України обіграла команду Сербії в матчі передостаннього туру другого групового етапу чемпіонату Європи - 82:75 .

Потому збірна вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи , в якому програла команді Хорватії з рахунком 84:72 .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2234