Мінекономрозвитку розробило проект наказу, яким буде затверджено порядок проходження членами комітетів з конкурсних торгів навчання у сфері державних закупівель , встановлено тривалість курсів навчання та підвищення кваліфікації , вимоги до навчальних програм та навчальних закладів, які проводять навчання спеціалістів у сфері здійснення закупівель , повідомив директор департаменту державних закупівель та державного замовлення Мінекономрозвитку Андрій Рубан.

«Ми сподіваємося , що врегулювання зазначених питань дозволить підвищити рівень знань осіб, відповідальних за проведення процедур державних закупівель, і, як наслідок, призведе до зменшення порушень при їх здійсненні», - зазначив він.

Андрій Рубан підкреслив , що , на думку міжнародних експертів , на сьогодні Україна спрямовує зусилля на посилення покарання та адміністративного тиску на суб'єктів сфери державних закупівель , що в результаті призводить до зниження зацікавленості у проведенні процедур закупівель замовниками і участі в них потенційними учасниками.

«Система державних закупівель скоріше вимагає підвищення ролі професійного підходу, ніж посилення системи покарання в ній. Тому необхідно спрямувати зусилля на розвиток професіоналізації цієї сфери», - підкреслив Андрій Рубан.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255