Європейський союз очікує від України рішучих дій і відчутного прогресу у вирішенні завдань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Про це йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, голови Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмара Брока і комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Ялті. Текст заяви оприлюднено на сайті європейського комісара.

«Коли ми зустрілися з Президентом Януковичем рік тому, ми підкреслили, що немає місця для паузи у відносинах Україна - ЄС і для компромісу відносно цінностей. Ми говорили про заходи, необхідні для просування наших відносин на новий рівень за допомогою Угоди про асоціацію», - сказано у заяві.

Говорячи про сьогоднішню зустріч, вони зазначили, що Україна продовжує роботу з низки конкретних питань, які необхідні для можливого підписання Угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Європейські чиновники заявили, що до підписання залишається мало часу і потрібно докласти чимало зусиль, щоб забезпечити «рішучі дії і відчутний прогрес у виконанні завдань, необхідних для підписання угоди».

«Ми підкреслили особливу важливість прогресу відносно виборчого законодавства, закону про Генеральну прокуратуру і в зв'язку зі справою Юлії Тимошенко», - сказано в заяві.

Вони також запевнили, що ЄС щосили захищатиме Україну від неприпустимого зовнішнього тиску, пов'язаного з її рішучістю підписати Угоду про асоціацію.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270