Збірну України з футболу можуть позбавити трьох очок в турнірній таблиці відбірного турніру Чемпіонату світу з футболу-2014 через заворушення уболівальників під час проведення гри Україна - Сан-Марино 6 вересня у Львові.

Про це повідомив сьогодні під час «круглого столу» Football is life віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко.

Зокрема , Стороженко повідомив , що 11 вересня ФФУ отримала листа від ФІФА , в якому йдеться , що на матчі Україна - Сан-Марино був присутній представник контролюючого органу FARE, який зафіксував численні порушення з боку українських фанатів.

Зокрема , під час гри представником FARE були помічені банери із зображенням логотипу дивізії «СС- Галичина», а також розтяжки з цифрою 88 , що означає фашистське вітання «хайль, Гітлер», повідомляє «УНІАН».

Також фанати були помічені у расистських образах на адресу гравця збірної України Едмара (натуралізований бразилець. - Ред.) і численні підкидання руки в нацистському вітанні.

Все це, за словами Стороженка, може призвести до максимального покарання у вигляді позбавлення команди трьох очок, проведення наступного матчу без глядачів і великого грошового штрафу.

Сторож зазначив , що у ФФУ не знали про приїзд інспектора FARE на цей матч. Разом з тим він підкреслив , що на даний момент справа тільки розглядається , і можливі рішення будуть прийняті пізніше.

На даний момент ФФУ прийняла рішення розпочати продаж квитків на найближчу гру відбору до ЧС-2014 проти збірної Польщі, яка відбудеться у жовтні у Харкові. Стороженко зазначив, що на гру подано заявок на більш ніж 240 тисяч квитків, що багаторазово перевищує місткість стадіону в Харкові.

Нагадаємо , матч Україна - Сан-Марино відбувся 6 вересня у Львові і завершився з рахунком 9:0 на користь української команди.

18 вересня перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко офіційно заявив про те, що Міжнародна федерація футбольних асоціацій відкрила дисциплінарну справу проти збірної України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382