Компанія Shell задоволена даними, отриманими за підсумками буріння свердловини «Біляївська-400» (Первомайський р- н Харківської обл.) у рамках договору про спільну діяльність (СД) з ПАТ «Укргазвидобування», повідомив глава компанії в Україні Грехем Тайлі.

«Поки не можу назвати результати - занадто рано (ще потрібно час на тестування-ІФ). Але з точки зору отриманих даних свердловина успішна», - сказав він в кулуарах 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі у п'ятницю.

Тайлі уточнив, що буріння свердловини «Біляївська-400» завершилося 16 вересня, а в даний час бурове устаткування переміщається для виконання робіт на другій свердловині в рамках СД - «Ново-Мечебилівської-100» (Близнюківський р- н Харківської області) , передає « Інтерфакс - Україна ».

Як повідомлялося , буріння свердловини «Біляївська-400» почалося в жовтні 2012 року.

Shell планує інвестувати близько $200 млн у рамках СД з «Укргазвидобуванням» з розвідки покладів газу в Харківській області.

Договір передбачає буріння трьох пошукових свердловин, розвідку і видобуток вуглеводнів в ущільнених пісковиках на площі близько 1,3 тис. кв. км .

Shell - міжнародна компанія, що об'єднує енергетичні та нафтохімічні підприємства в 90 країнах світу.

Як раніше повідомляв ForUm , Компанія Royal Dutch Shell зацікавлена ​​ видобувати газ із виснажених українських родовищ і таких , які вважалися неперспективними і малоефективними.

Нагадаємо , 12 вересня в присутності прем'єр-міністра України Миколи Азарова між урядом України та компанією Royal Dutch Shell було підписано Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

28 січня уряд підписав угоду з компанією Shell про розподіл продукції на видобуток сланцевого газу на Юзівської площі, ресурси якого оцінюються більш ніж в 4 трлн кубічних метрів газу.

24 січня присутності Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте відбулося підписання Угоди між урядом України та компанією Royal Dutch Shell про розділ продукції, яка видобуватиметься на Юзівській ділянці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

495