У Києві з початку року отруїлися грибами 5 осіб. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив головний токсиколог Києва Сергій Недашківський.

«За цей період було зафіксовано п'ять випадків отруєння грибами. При цьому було порушено цикл їхнього приготування. Якби гриби приготували правильно, то люди могли б уникнути цього», - зазначив він.

Також , за його словами , за цей період ще не було зафіксовано отруєнь блідою поганкою . «Але ми думаємо, що сплеск буде у вересні-жовтні , коли починається сезон грибів», - вважає токсиколог.

При цьому він підкреслив, що отруєння грибами може призвести до хронічного гепатиту.

«Тяжкі отруєння блідою поганкою і її різновидами згодом можуть призвести до хронічного гепатиту , який надалі може турбувати людину протягом усього життя», - сказав Недашковський.

Нагадаємо , раніше начальник Відділу безпеки факторів середовища проживання людини та формування здорового способу життя Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олексій Даниленко заявив, що в Україні з початку сезону задокументовано 20 випадків отруєння дикорослими грибами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185